? Esküvő Trend
Az eskvmagazin
Untitled Document
Feil extra

A karikagyűrű választás alapjai

 

Arany, aranyozott és ezüst karikagyűrűk

Hamarosan javában dübörög az esküvő szezon, így nem is lehetne aktuálisabb feltenni néhány olyan kérdést a karikagyűrűkkel kapcsolatban, amelyek az elsők között szinte minden menyasszony fejében megfordulnak. Segítségért ezért a legbiztosabb “forráshoz” fordultunk, Feil Attila gyémántgyűrű specialistát kérdeztük, aki 30 év ékszergyártásban töltött év tapasztalatával válaszolt nekünk.

Esküvő Trend (ET): Kezdjük az alapvető fogalmak tisztázásával! Kell-e eljegyzési gyűrű, mi a kísérő gyűrű, illetve a karikagyűrű és a jegygyűrű között van-e különbség?

Feil Attila (FA): Mondhatnám, hogy van is, és nincs is, hiszen a jegygyűrű tulajdonképpen azonos a karikagyűrűvel, viszont abban az esetben illetjük ezzel a névvel, hogyha a lánykérés ezzel az ékszerrel történik. Hagyományosan azonban szoliter, azaz egyköves gyűrűvel történik az eljegyzés, és a pár ezt követően közösen választja ki a karikagyűrűiket. A kísérő gyűrű magyar tradíciók szerint a jegygyűrűt „kíséri”, és jellegében hasonlít a lánykérő gyűrűhöz, hiszen lehet egy nagyobb drágakővel díszített aranygyűrű, vagy éppen kisebb gyémántokkal körbefoglalt karikagyűrű is.

ET: Melyik kézre kerülnek ezek az ékszerek a lánykéréskor, majd az esküvőt követően?

FA: Ha eljegyzési gyűrűvel történt a lánykérés, a bal kéz gyűrűsujjára húzzuk a gyűrűt, ami a házasságkötés után általában átkerül a jobb kéz középső ujjára, a negyedik ujjra felhúzott karikagyűrű mellé. Ha viszont jegygyűrűvel - azaz karikagyűrűvel - jegyezték el a menyasszonyt, akkor a vőlegény és a menyasszony hagyományosan egyaránt hordja a gyűrűket a bal kezük gyűrűs ujján, ahonnan az ékszer az esküvő napján átkerül a jobb kéz gyűrűs ujjára. Manapság egyre divatosabb az is, hogy az esküvőt követően az eljegyzési- és a karikagyűrűt egymás fölé húzva viseli az ifjú feleség, bár mi ezt nem ajánljuk, hiszen a két ékszer könnyen megsértheti egymást. Szerencsére azonban ma már ezek a “szabályok” egyáltalán nincsenek “kőbe vésve”.

ET: Mi az első lépés a karikagyűrű vásárlásakor?

FA: Mindenek előtt a gyűrűméret meghatározása az első teendő. Fontos, hogy a méretvétel a kívánt, elképzelt szélességű gyűrűvel történjen, ne keskenyebbel vagy szélesebbel. Sok ékszerboltban nem veszik ezt figyelembe, így tévesen határozzák meg a méretet.

ET: Csaknem 30, az ékszer szakmában eltöltött év után és mi a tapasztalatod, az esküvő előtt egyáltalán mennyi idővel fordulnak a párok hozzátok, hogy megtalálják a tökéletes karikagyűrűt?

FA: Mindig azt javasoljuk a kedves pároknak, hogy érdemes minimum fél évvel a nagy nap előtt kiválasztani a karikagyűrűt. Ennek egyrészt praktikus okai vannak, hiszen ez idő alatt is lehetőségük van megtapasztalni – főként a férfiaknak-, mennyire kényelmes az ékszer –, még ha nem is feltétlenül hordják nap, mint nap -, így szükség esetén lehetőség van az esetleges korrekcióra is, hogy az igen kimondásakor valóban tökéletesen álljon a gyűrű. Másrészt a karikagyűrű kiválasztása az érzelmi faktorból kifolyólag akár több körös döntési folyamat része is lehet, így nem ajánlott az utolsó pillanatra hagyni az elkészíttetését, hiszen a cél, hogy egy tényleg időtálló ékszerre essen a választás. Szerencsére a tapasztalataink is azt mutatják, hogy a párok törekszenek felelős döntést hozni e téren, éppen ezért sokuknál a karikagyűrű, vásárlás az első teendők között szerepel az esküvő megszervezésének listáján.

ET: Gyártóként jelen lenni a szakmában milyen többletet tud nyújtani a pároknak, mintha csak „besétálnának” egy ékszerüzletbe?

FA: Mivel mi a megálmodástól kezdve az elkészítésen keresztül egészen az ujjra való felkerülésig végigkövetjük a gyűrűink sorsát, ezért lehetőségünk van arra, hogy speciális garanciákat és pluszokat nyújtsunk a kedves pároknak. Számunkra az eljegyzési- és karikagyűrűk készítése szívügy, ezért örök élet garanciát adunk a kövek foglalatára és az esetleges anyaghibára, illetve évente egyszer ingyenesen felújítjuk a nálunk vásárolt gyűrűket. A 100% elégedettségi garancia – ahogyan a neve is mondja – pedig azt szolgálja, hogy a tőlünk vásárlók valóban maradéktalanul elégedetten és boldogan távozzanak. Ezen felül gyártóként képesek vagyunk a párok saját, akár teljesen egyedi elképzeléseit is valóra váltani, ami által az ujjukra egy olyan ékszer kerül, ami éppoly egyedi és különleges, mint a szerelmük.

 

 

www.feil.hu

www.karikagyurugyarto.hu

info@feil.hu

+36 30 682 3000

facebook.com/feil.huKépgaléria

   
 
ROVATOK:
ESKÜVŐ-TREND.hu
ELÉRHETŐSÉGEINK:
KÖZÖSSÉG:
Álomruhák: trendi ruhák galériája
Party: elegánsan, emlékezetesesn, egyedien
Dekor: részletekben rejlő titkok
Gasztro: finom és stílusos fogások
Album: sztáresküvők kulisszatitkai
Pszicho: express problémaoldás
Meseautó: eredeti érkezés

Felhasználási feltételek
Jogi nyilatkozat

Fax: +36 (1) 700-2814
E-mail:
marketing[at]eskuvo-trend.hu

Kapcsolatoldal

Legyünk ismerősök!

Lgy a bartunk facebook-in is
POZITÍVUM AND PARTNERS Kft. (c)2010 Minden jog fenntartva