? Esküvő Trend
Az eskvmagazin
Untitled Document
BIBI és PORZÓ - Csernus Doki nászajándéka

NEM LESZ MINDENKIBŐL VIRÁG

Emlékszel a Bazi nagy görög lagzi című filmre?

Sír a kislány a mamájának: apa ezt úgyse fogja megengedni. Erre a mama: igaz, hogy ő a fej, de ki a nyak? A fej mindig arra fordul, amerre a nyak fordítja.

És a csajok úgy keverik-kavarják a dolgokat, hogy végül maga a pasi mondja ki, amit el szerettek volna érni...

És abban a pillanatban elkezdik veregetni a vállát. „...hát te, apukám, te milyen okos és ügyes vagy, hogy ez neked jutott eszedbe: hihetetlen!!!” A pöcsénél fogva ráncigálják, miközben egy kicsit megsimogatják a hiúságát. A hiú embereket így a legkönnyebb manipulálni. A pasi meg azt hiszi el, amit hallani akar. És mivel a csajok teljesen kizökkentették, már arra sem emlékszik, hogy tényleg mondta-e, de így könnyebb, hiszen jobb a békesség...

Jobb a békesség.

De mi is történt valójában? A Teremtés koronája felteszi önmaga fejére a koronát, pedig valójában mások teszik fel rá a ripacsok bohócsipkáját. Mert ő ezt haggya, sőt segédkezik benne. A csaj ilyenkor ránéz a pasira, és arra gondol, hogy a másik nem lehet ekkora barom... De, ekkora barom...

Azt hiszi, a primitív kis megoldásai mentesítik a felősség alól.

AZ IGAZI PASI

(avagy a virágok porzója)

A belső nyugalom és béke mindig egy harcos folyamat eredménye.

Ez a világ sosem lesz egy idealisztikus világ, hiszen egy ember érési ciklusa borzasztóan különbözik egy másikéhoz képest. Olyan ez, mintha lenne egy hatalmas fa, amin ötmilliárd rügy van, de ez a sok rügy soha nem egyszerre virágzik. Egy jelentős része elfagy, zöld marad, elhervad, megeszik a bogarak, a gombák. Csak egy része fog kinyílni, belőlük lesz virág, annak egy része megporzódik, és abból lesz a gyümölcs. A gyümölcsök egy része pompázik majd, egy másik része elrohad, mert belefészkelik magukat a kukacok. De ez a fa örökké él. Éppen ez a szép benne. Itt nincsenek évszakok. Az összes rügynek megvan a lehetősége, hogy virág, aztán pedig gyümölcs legyen. De lehet, hogy nem lesznek azok. Ez nem varázsütésre történik, hogy na, akkor most hajrá, mindenkiből virág lesz.

Nem lesz mindenkiből virág.

*

De akár nehézség, akár vidámság jön, minden „pénzt” megér, ha az ember valódi emberként áll a saját életében, a saját helyzetében, és nem a hazugságok gennyes kellékei borítják be.


Dr. CSERNUS IMRE

 

 

 Képgaléria

   
 
ROVATOK:
ESKÜVŐ-TREND.hu
ELÉRHETŐSÉGEINK:
KÖZÖSSÉG:
Álomruhák: trendi ruhák galériája
Party: elegánsan, emlékezetesesn, egyedien
Dekor: részletekben rejlő titkok
Gasztro: finom és stílusos fogások
Album: sztáresküvők kulisszatitkai
Pszicho: express problémaoldás
Meseautó: eredeti érkezés

Felhasználási feltételek
Jogi nyilatkozat

Fax: +36 (1) 700-2814
E-mail:
marketing[at]eskuvo-trend.hu

Kapcsolatoldal

Legyünk ismerősök!

Lgy a bartunk facebook-in is
POZITÍVUM AND PARTNERS Kft. (c)2010 Minden jog fenntartva